Match i Waggler – Pecanje na plovak i crviće

Ko jednom u rukama uzme “match” štap i na njemu ostvari ulov, više nikada neće u ribolov poći bez bar jednog “match” kompleta, a ko na njemu ostvari kapitalni ulov, postoje velike šanse da ovu tehniku usvoji za primarnu, a mnogi su je  i usvojili za jedinu tehniku pecanja. Sama konstrukcija i karakteristike “match” štapa garantuju, na prvo mesto lagani štap, dovoljno jak za najdalje izbačaje, i dovoljno moćan da se na njemu mogu pecati zaista kapitalni primerci riba. Uz sve to njegova akcija i savitljivost pružaju i olakšavaju maksimalni užitak u zamaranju ribe, prilagođavajući se svakom njenom pokretu i pokušaju bega.

Graeme Pullen i Match ribolov na waggler

Graeme i Mike Pullen u ovom filmu prezentuju upravo “match” tehniku sa relativno “malim” štapovima i veoma lakim sistemima. Ovo “malim” se svakako odnosi na dužinu štapa, ali nikako ne i na snagu i izdržljivost, što ćete u ovom filmu i videti. Upravo je to ono što “match” štapove i ovu tehniku ribolova čini izuzetno zanimljivom i dinamičnom. Što je na kraju i cilj svakog odlaska na pecanje. Demonstriraju  koliko jednostavan ribolov može biti uz malo primame i ne više od 1 litra crvića, čak i manje od toga.
Kao dokaz, mnogo ulovljene ribe , najrazličitijih vrsta i veličina, od sitnih bandara (grgeča), preko manjih platika i osrednjih deverika i crvenperki, pa sve do osrednjih šarana za svega 2 sata ribolova, koji su smestili u ovaj polučasovni film. I sve to na veoma lagani sistem uz “match” štap i “waggler” klizeći plovak. Pravi film za one koji planiraju da se oprobaju u pecanju “match” štapom, a pitaju se kako.

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Share Button

Leave a Reply

Na Pecanju – Registruj se besplatno i igraj odmah

Na Pecanju

PRIJAVI KRIVOLOV!

Prijavi krivolov

Lajkujte nas na Facebooku

Pratite nas na Google Plus
Postanite član LORD-a
Učlanite se
Objavite slike Vaših ulova na koje ste ponosni
Galerija ulova
Najnovije objave
Popularna pretraga
eXTReMe Tracker