Pecanje soma na paradajz

Mnogi se sa jedne strane pitaju kako se to paradajz može upotrebiti u ribolovu soma, dok mnogi sa druge u to sumnjaju, smatrajući ovo praznom ribarskom pričom.
Jovan Memedović je jednu epizodu serijala “Sasvim prirodno” snimio na Vlasinskom jezeru i posvetio tome. Da li je ovim skinuo mit o lovu soma na paradajz ili uveo još veću pometnju na ovu temu, prosudite sami. Tek, onima koji se pitaju kako se to radi – pokazao je način, a onima koji u to sumnjaju dao odgovor da li se ili ne paradajz može iskoristiti u lovu soma. Naime, paradajz se u pecanju soma ne koristi kao primarni mamac, već kao neka vrsta primame koja se postavlja par desetina santimetara iznad mamca. Mamac za mac. E sad, da li je stvar u boji ( u šta čisto sumnjamo znajući da je som gotovo pa potpuno slepa riba, a pogotovo imajući u vidu tamu, koja vlada na dubinama na kojima se som peca), ili nekoj aktivnoj supstanci koju paradajz ima u sebi, a koja privlači soma, to je već pitanje.
Kojoj god grupi Vi pripadali, predlažemo Vam ( ukoliko ste skloni eksperimentisanju u ribolovu) da pogledate ovaj video i probate nešto slično … pa nam javite rezultate.

Jedno je sigurno, ima mnogo kolega koji su ovo probali, i koji tvrde da paradjz “radi”…

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Share Button

Leave a Reply

Na Pecanju – Registruj se besplatno i igraj odmah

Na Pecanju

PRIJAVI KRIVOLOV!

Prijavi krivolov

Lajkujte nas na Facebooku

Pratite nas na Google Plus
Postanite član LORD-a
Učlanite se
Objavite slike Vaših ulova na koje ste ponosni
Galerija ulova
Najnovije objave
Popularna pretraga
eXTReMe Tracker