SBS Boile – Sopstvena izrada

Poštovani prijatelji i ljubitelji ribolova, pre svega šaranskog, verovatno ste se mnogo puta pitali kako napraviti sopstvene boile u domaćoj radinosti. Mnogo puta ste svoju nameru završili samo mišlju, misleći zapravo da je to komplikovano i da tome niste dorasli. U ovom serijalu ćemo Vam upravo predstaviti  i pokazati kako možete sami napraviti boile. Doduše, ovde je prikazan malo napredniji način izrade, od miksanja, preko pravljenja kobasica od testa dobijenim takvim miksom koristeći pneumatski pištolj i kompresor, pa do mašinskog rolanja boili. Međutim, sve ovo može se iskoristiti i u potpuno kućnim uslovima, sa ručnim rolerom i ručnom mašinom za izvlačenje kobasica od testa. Naravno, ova napredna tehnika omogućuje pravljenje  mnogo veće količine boila za kratko vreme. I to je jedina prednost u odnosu na potpuno ručno i manuelno pravljenje i rolanje boili.
Video koji vam prikazujemo je zapravo demonstracija i nesebično pokazivanje tehnike i tehnologije pravljenja boili od strane  osnivača i izvršnog direktora SBS Baits-a Zoltána Kovácsa. Dakle, sasvim logično ovom prilikom će se koristiti preparati firme SBS Baits, od mikseva, preko atraktanata, aminokiselina, n-butrične kiseline, zaslađivača, stimulatora i svega ostalog što je sastavni deo ovog recepta za izradu boili, jer samo je nebo granica u kombinovanju sastojaka i komponenti.

Osnovne tri vrste boila su voćne, mlečne i mesne boile, koje su direktno uslovljene miksom koji koristimo u kombinaciji sa aromom. Boile koje ćemo ovde pokazati su zapravo dvokomponentne i sadrže dva različita miksa. 1,5 kg M1 miksa sa ljutkastim ukusom i 1,5 kg Cream Seed sa ukusom karamele. Od toga se dobija 4 Kg boila.

1.DEO

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

2.DEO

Share Button

Leave a Reply

Na Pecanju – Registruj se besplatno i igraj odmah

Na Pecanju

PRIJAVI KRIVOLOV!

Prijavi krivolov

Lajkujte nas na Facebooku

Pratite nas na Google Plus
Postanite član LORD-a
Učlanite se
Objavite slike Vaših ulova na koje ste ponosni
Galerija ulova
Najnovije objave
Popularna pretraga
eXTReMe Tracker